Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm in witte wijnsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 zalmmoten
4 dl water
1 visbouillontablet
3 dl droge witte wijn
4 sjalotten
tijm, laurier, peterselie
kruidenboter
slagroom
aluminiumfolie

Bereiden

Breng het water en de wijn met het visbouillontablet aan de
kook, voeg de gesnipperde sjalot, de tijm en de laurier toe en
laat dit op zeer zacht vuur 20 minuten sudderen.
Zeef de saus en zet 2 dl apart.
Leg de zalmmoten in een vuurvaste ovenschaal, schenk de rest
van de wijnsaus erover en dek de schaal met aluminiumfolie
af.
Zet de schaal in een op 200°C voorverwarmde oven en laat
de zalm bakken tot hij door en door warm is (minstens 30
minuten).
Breng de achtergehouden wijnsaus opnieuw aan de kook en voeg 1
1/4 dl ongeklopte slagroom toe (laat de saus nu niet meer
koken!).
Voeg, om te voorkomen dat de saus gaat schiften, onder
voortdurend roeren een klontje kruidenboter toe en maak het
geheel af met een takje versgeknipte peterselie.
Serveer er gebakken aardappelen en broccoli bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paling met Provençaalse kruiden
Kabeljauw balletjes
Kabeljauwfilet met kruidenboter
Eenvoudige kreeftensoep
Roergebakken zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes