Breng het water en de wijn met het visbouillontablet aan de
kook, voeg de gesnipperde sjalot, de tijm en de laurier toe en
laat dit op zeer zacht vuur 20 minuten sudderen.
Zeef de saus en zet 2 dl apart.
Leg de zalmmoten in een vuurvaste ovenschaal, schenk de rest
van de wijnsaus erover en dek de schaal met aluminiumfolie
af.
Zet de schaal in een op 200°C voorverwarmde oven en laat
de zalm bakken tot hij door en door warm is (minstens 30
minuten).
Breng de achtergehouden wijnsaus opnieuw aan de kook en voeg 1
1/4 dl ongeklopte slagroom toe (laat de saus nu niet meer
koken!).
Voeg, om te voorkomen dat de saus gaat schiften, onder
voortdurend roeren een klontje kruidenboter toe en maak het
geheel af met een takje versgeknipte peterselie.
Serveer er gebakken aardappelen en broccoli bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |